IMG_3890
IMG_3888
IMG_3880
previous arrow
next arrow

  • Ne kete siperfaqe te tokes jan te mbjellura 15 hektar molla ,20 hektar kumbulla dhe 5 hektar lajthi , kurse pjesa tjeter prej 5 hektarve mbillet me grun ose miser
    si dhe se per perime 50 ari sera me najllon kurse 50 tjera me xham ,dhe jane t e ndare 4 hektar per vendosjen e nje sere agrofotovoltaike ne kapacitet prej 3 MWp.
    Gjithsej siperfaqja prej 50 hektarve itakon agro biznesit.

Plantacioni është themeluar në vitin 2015, në një hapsirë prej 80 Hektarëve Tokë, e cili gjendet në lartësinë mbidetare prej 550 M në pjesën qëndrore të Kosovës, është 31 km larg nga kryeqendra e Kosovës (Prishtina) me lokacion në Shtime te Gështenja e cila shtrihet në anën e djathtë të rrugës Shtime – Ferizaj.

Historia

Që në të kaluarën kjo zonë ishte pemishte me disa kultura dhe nihej me emrin e ashtuquajtur “Rasadniku” qe përbëhej prej një hapsire të madhe territoriale në të cilën kultivoheshin shum kultura kryesisht pemë, kurse sot ne pas afro 40 vite këtë shkurre e rrikthyem përsëri në një pemishte me standarde europiane.

Varitetet e pemëve:

-Jeromine              -Superchief

Cristom Crisp        -Golden Pink

Golden 527            -Red Fuji

Ne kete siperfaqe te tokes jan te mbjellura 15 hektar molla ,20 hektar kumbulla dhe 5 hektar lajthi , kurse pjesa tjeter prej 5 hektarve mbillet me grun ose miser
si dhe se per perime 50 ari sera me najllon kurse 50 tjera me xham ,dhe jane t e ndare 4 hektar per vendosjen e nje sere agrofotovoltaike ne kapacitet prej 3 MWp.
Gjithsej siperfaqja prej 50 hektarve itakon agro biznesit.

Plantacioni është themeluar në vitin 2015, në një hapsirë prej 80 Hektarëve Tokë, e cili gjendet në lartësinë mbidetare prej 550 M në pjesën qëndrore të Kosovës, është 31 km larg nga kryeqendra e Kosovës (Prishtina) me lokacion në Shtime te Gështenja e cila shtrihet në anën e djathtë të rrugës Shtime – Ferizaj.

Historia

Që në të kaluarën kjo zonë ishte pemishte me disa kultura dhe nihej me emrin e ashtuquajtur “Rasadniku” qe përbëhej prej një hapsire të madhe territoriale në të cilën kultivoheshin shum kultura kryesisht pemë, kurse sot ne pas afro 40 vite këtë shkurre e rrikthyem përsëri në një pemishte me standarde europiane.

Varitetet e pemëve:

-Jeromine              -Superchief

Cristom Crisp        -Golden Pink

Golden 527            -Red Fuji